توسعه دهندگان
وزیر ارتباطات اعلام كرد

راه اندازی IXP زیرساخت در منطقه پیام

راه اندازی IXP زیرساخت در منطقه پیام

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت در خرید و فروش اینترنت، بیان نمود: این انحصار باید آزادسازی شود و مرکز IXP شهید فخری زاده خرید و فروش اینترنت را بین شرکتهای داخلی و بین المللی تسهیل می کند و گام مهمی برای رفع انحصار زیرساخت است.


به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی امروز در مراسم افتتاح IXP زیرساخت معروف به مرکز شهید فخری زاده در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام، اظهار داشت: امروز آخرین روستای بالای ۲۰ خانوار استان البرز به اینترنت متصل شد. البرز سومین استانی است که اتصال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار آن به شبکه ملی اطلاعات تکمیل می شود. همراه اول مسئولیت این کار را بر عهده گرفته بود و ایرانسل هم بخشی از این کار را انجام داد.
وی تصریح کرد: یکی از گلایه های رهبر معظم انقلاب اسلامی این بود که بعضی از اجزای شبکه ملی اطلاعات از کل کار عقب است. مرکز شهید فخری زاده امروز برای کامل تر شدن اجزای شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد. در گذشته منطقه ویژه اقتصادی پیام یک قطب پستی برای مأموریت های پستی بود. بعد از آغاز به کارمان این منطقه را با نگاه جدید به عرصه اقتصاد دیجیتال و اجرای شبکه ملی اطلاعات با تسهیلات ویژه برای شرکت ها بازآفرینی کردیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: از مزایای منطقه ویژه اقتصادی پیام میتوان به نزدیکی به پایتخت و دسترسی سهل و آسان به هاب ارتباطی سراسر کشور اشاره نمود. حداقل مزیت سرمایه گذاری شرکت ها در منطقه ویژه پیام، معاف شدن از پرداخت ۲۴ درصد گمرکی تجهیزات است که عرضه خدمت به سرزمین اصلی را برای آنها مقرون به صرفه می کند.
تحول در حوزه فناوری با بنا شدن دیتاسنترها
آذری جهرمی با اشاره به اینکه از مدتی قبل چهار مجموعه کار ساخت دیتاسنتر را آغاز کردند، اضافه کرد: نخستین مرکز توسط بخش خصوصی بوجود آمد که حالا ظرفیت آن به پایان رسیده است. دومین مرکز توسط شرکت ارتباطات زیرساخت رونمایی گردید، اپراتورهای شاتل و همراه اول هم درحال بنا کردن دیتاسنترهای خود هستند. در آینده با بنا شدن دیتاسنترها شاهد تحولی شگرف در حوزه فناوری خواهیم بود.
وی افزود: منطقه ویژه اقتصادی پیام به لحاظ ساختار شبکه ای، قطب فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور خواهد شد و این مهم نتیجه سیاست گذاری شورایعالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات است. حالا قطب مرکز داده کشور به شرکت ارتباطات زیرساخت نیاز دارد. زیرساخت باید فیبر و شبکه ای که در اختیار دارد را بیاورد تا مجموعه های دیگر بتوانند از آن استفاده کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: لزوم دیگری که در کشور احساس می شد این بود که ما علاقمند بودیم خیلی از محتواهای بین المللی و داخلی از راه ایران برای سایر کشورها میزبانی شود، چونکه به دنبال کسب بازار از منطقه و ارتباط مستقیم با آنها هستیم. اگر با عراق همسایه هستیم بسته تبادل داده ما نباید به فرانکفورت آلمان برود و از آن جا به داخل برگردد. ما باید در فضای سایبر هم با کشورهای دیگر همسایه باشیم و بسته داده را به شکل مستقیم تبادل نماییم.
استقرار شرکتهای بین المللی در منطقه ویژه ارتباطات و فناوری اطلاعات
آذری جهرمی بیان نمود: ارتباط مجازی ما در این سال ها با کشورهای زیادی مانند ترکیه، قطر، عمان، افغانستان، عراق، ارمنستان و جمهوری آذربایجان برقرار و به افزایش کیفیت سرویس ها منجر گردید. استقرار شرکتهای بین المللی در منطقه ویژه ارتباطات و فناوری اطلاعات سبب می شود که فارغ از مقررات سرزمین اصلی، شبکه خویش را میزبانی (هاست) کنند. این اقدام گام رو به جلویی برای کسب بازار منطقه ای است.
وی تصریح کرد: از سال 1396 آغاز به آزادسازی سرویسهای دارای انحصار زیرساخت کردیم، از رومینگ زیرساخت گرفته تا وویس بین الملل. چیزی که باقی مانده بود خرید و فروش اینترنت بود که باید آزاد سازی می شد. حالا مرکز خدمات ارتباط بین المللی شهید فخری زاده زیرساخت اساسی تسهیل خرید و فروش اینترنت بین داخل و بین الملل ایجاد و گام اصلی برای رفع انحصار در این حوزه برداشته شده است چون که زیرساخت باید از خرید و فروش پنهای باند کنار گذاشته شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح عملکرد این مرکز داده و خروج زیرساخت از این انحصار توضیح داد: با عنایت به این که سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ایجاد بستر زیرساخت شبکه پهنای باند یا IXP مقرون به صرفه نیست شرکت زیرساخت این بستر گسترده اشتراکی را بوجود آورده و آنرا به صورت اجاره در اختیار بخش خصوصی می گذارد. این طرح به صورت مصوبه ای توسط سازمان تنظیم مقررات در خواهد آمد تا چارچوب کاری شرکتهای خصوصی به صورت مشخص معین شود.
تکالیف ویژه شرکت زیرساخت برای توسعه زیرساخت های ارتباطی
در این برنامه همینطور حمید فتاحی -رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت- اظهار نمود: وزیر ارتباطات تکالیف ویژه ای را برای توسعه زیرساخت های ارتباطی کشور تبیین کرد. در یک سال قبل بعد از بررسی های مقدماتی و تصویب سند در شورایعالی فضای مجازی، راه اندازی این پروژه در دستور کار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار گرفت. بر این اساس سال قبل مرکز مادر تبادل داده سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» در بومهن افتتاح شد.
وی افزود: بعد از آن ایجاد و راه اندازی یک مرکز تبادل داده (IXP) بین المللی بود در منطقه ویژه فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفت و امروز راه اندازی شد. راه اندازی مرکز بین المللی IXP زیرساخت که به نام مرکز خدمات ارتباطت بین المللی شهیدفخری زاده اهداف مختلفی را دنبال می کند که شاید مهم ترین آن علاوه بر آزادسازی پهنای باند، کمک به تولیدکنندگان داخلی محتوا باشد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: راه اندازی مراکز IXP تجربه خوبی در افزایش محتوا و جریان سازی در این حوزه به ما نشان داده است تاجایی که طبق آمار در سال ۹۶ میزان ترافیک روی شبکه ملی اطلاعات ۲۰۰ گیگابیت برثانیه بود و حالا این میزان به ۲۰۰۰ گیگابیت برثانیه رشد پیدا کرده است. حالا این میزان تولید محتوا در بستر شبکه ملی اطلاعات انجام می شود که دلیل اصلی آن ایجاد مراکز تبادل داده است.
فتاحی ضمن اشاره به اهداف راه اندازی IXP بین المللی بیان نمود: مهم ترین تاثیری که ایجاد این مرکز دارد، ایجاد بازار بین المللی برای تولیدکنندگان محتوای داخلی با ایجاد بستر مناسب با تسهیلات تعرفه ای است تا محتوای داخلی را با قیمت پایین تر و کیفیت بهتری در اختیار مشتری بین المللی قرار بگذارند.
آماده سازی رفع انحصار از پهنای باند بین الملل
وی در تشریح هدف دیگری که از طریق اندازی این مرکز دنبال می شود، اظهار داشت: هدف دیگر ما ایجاد زیرساخت برای آماده سازی رفع انحصار از پهنای باند بین الملل است. پیرو دستیابی به این هدف در دو سال قبل اقدامات موثری مانند آزادسازی وویس بین الملل داشتیم که انجام شد و تبعات تجاری خوبی برای بخش خصوصی داشت. آزادسازی تجاری پهنای باند بین الملل هم بزودی صورت خواهد گرفت.
رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: علاوه بر آن حالا می توانیم بخشی از محتوا و داده ای که در خارج از کشور تولید می شود و در داخل، علاقمند دارند را در داخل کشور میزبانی نماییم. این کار سبب می شود علاقمندان به محتوای خارجی هم خدمت موردنظرشان را باکیفیت بهتر و قیمت ارزان تر دریافت نمایند. حالا به صورت مستقیم با دو کشور همسایه عراق و افغانستان امکان تبادل داده با ظرفیت ۱۰ گیگابیت برثانیه داریم و ارتباط چهار کشور دیگر در یک ماه آینده برقرار خواهد شد.



1400/03/28
13:38:49
5.0 / 5
1618
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
میخواهید برنامه ای برای شما نوشته شود؟ سفارش توسعه نرم افزار


pcdevelopers.ir - مالکیت معنوی سایت توسعه دهندگان متعلق به مالکین آن می باشد