توسعه دهندگان

چرا بجای واتساپ از سیگنال استفاده می كنند؟

چرا بجای واتساپ از سیگنال استفاده می كنند؟

توسعه دهندگان: کاربران اپلیکیشن پیام رسان سیگنال این روزها شاهد ورود شمار زیادی از دوستانشان به این اپلیکیشن هستند که برای پیامهای رمزگذاری شده و ساختار مستقل بعنوان یک سازمان غیرانتفاعی شناخته شده است.



به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، سیگنال قبل از این روش ارتباطی فعالان، جامعه هکری و افراد دیگری بوده که نگران حریم خصوصی بوده اند.

اپلیکیشن پیام رسان واتساپ که متعلق به شرکت فیسبوک است و مانند سیگنال از فناوری رمزگذاری سر تا سر استفاده می نماید، بتازگی اطلاعیه ای درباب تغییر شرایط استفاده از سرویس و اشتراک گذاری داده ها منتشر نموده و برای کاربرانش روشن ساخته که داده آنها را در اختیار فیسبوک قرار می دهد. این مسئله سبب شده کاربران در جست و جوی برنامه ارتباطی مطمئن دیگری باشند. در این یبن، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا و ثروتمندترین مرد جهان هفتم ژانویه ای در توییتی نوشت: از سیگنال استفاده کنید.

سیگنال در سه سال قبل مشغول سرمایه گذاری در زیرساخت بیشتر و قابلیتهایی برای پشتیبانی از کاربرانش بوده است. در بهار که مردم آمریکا به دنبال شرکت در اعتراضات ضد نژادپرستی در واکنش به قتل جورج فلوید بودند و دریافتند که ماموران اجرائی تا چه حد از نزدیک آنها را زیر نظر دارند و از شرکتها خواسته اند اطلاعات کاربران را در اختیارشان بگذارند، سیگنال برای اولین بار با افزایش شمار کاربرانش روبرو شد و هم اکنون در لیست برنامه های پردانلود فروشگاههای برنامه اپل و گوگل قرار گرفته است و تقاضای بالای کاربران در پنج شنبه گذشته موجب شد سیستم احراز هویت دو مرحله ای این برنامه برای مدتی از کار بیافتد.

بر اساس گزارش سایت Mashable، اگر حریم خصوصی برایتان اهمیت دارد و می خواهید به سیگنال بپیوندید، لازم است اطلاعاتی درباره این پیام رسان بدانید.

سیگنال چیست؟

سیگنال یک برنامه پیام رسان متنی و مکالمات صوتی است که روی حریم خصوصی متمرکز بوده و در تلفنهای هوشمند اپل و اندروید و در دسکتاپ قابل دسترسی است. برای پیوستن به آن تنها کافی است یک شماره تلفن داشته باشید. می توانید به دوستانتان پیام دهید یا با آنها مکالمه صوتی و تصویری تک به تک یا گروهی داشته باشید و مانند اپلیکیشنهای دیگر از واکنشهای ایموجی یا استیکرها استفاده کنید.

آیا سیگنال اپلیکیشن مطمئنی است؟

ارتباطات در سیگنال رمزگذاری شده هستند یعنی تنها افراد حاضر در مکالمه می توانند محتوای آنرا ببینند و خود سیگنال هم نمی تواند به آنها دسترسی داشته باشد. حتی استیکرها هم رمزنگاری خاصی دارند.

سیگنال پروتکل رمزگذاری به وجود آورده که سایر شرکتها همچون واتساپ و اسکایپ از آن استفاده می نمایند و استاندارد طلایی حریم خصوصی است.

حریم خصوصی در سیگنال

حریم خصوصی در سیگنال فراتر از این حقیقت است که پیامهای کاربران رمزگذاری می شوند. می توانید پیامهایتان را طوری تنظیم کنید که بعد از یک مدت زمان مشخص خود به خود حذف شوند. به علاوه سیگنال هیچ اطلاعاتی از کاربران جمع آوری نمی نماید. تنها اطلاعاتی که سیگنال از کاربرانش دریافت می کند، شماره تلفن آنهاست. در این مورد هم سیگنال به دنبال راهی است تا به رمزگذاری سرورهای تماس، دریافت این اطلاعات را هم حذف کند. بدین سان حتی اگر ماموران قانون بخواهند سیگنال را وادار کنند اطلاعات کاربران را در اختیار آنها قرار دهد، این شرکت می تواند صادقانه اعلام نماید که هیچ اطلاعاتی برای اشتراک گذاری ندارد.

بخشی از علت عدم جمع آوری اطلاعات این است که سیگنال یک سازمان غیرانتفاعی بوده و یک شرکت در جست و جوی سودآوری نیست. این اپلیکیشن هیچ تبلیغاتی ندارد و بدین سبب انگیزه ای برای ردگیری کاربرانش ندارد. این اپلیکیشن توسط سرمایه گذاران خصوصی تامین مالی می شود که یکی از آنها تمایل زیادی برای ایجاد یک پلت فرم امن دارد. بااینکه گروه کوچکی از فعالان حریم خصوصی در سال ۲۰۱۳ سیگنال را ایجاد کردند اما این اپلیکیشن در سال های اخیر رشد کرده است. برایان اکتون، موسس واتساپ در سال ۲۰۱۸ حدود ۵۰ میلیون دلار برای ایجاد بنیاد سیگنال کمک کرد که حالا سیگنال را اداره می کند. بعد از اینکه شرکت فیسبوک واتساپ را خریداری کرد و اکتون بر سر از بین رفتن حریم خصوصی در واتساپ با فیسبوک اختلاف پیدا کرد و این شرکت را ترک کرد، با هدف ایجاد یک سرویس پیام رسان واقعا امن به هیات مدیره سیگنال پیوست.

سیگنال در مقابل واتس اپ

هر دو اپلیکیشن سیگنال و واتساپ از رمزگذاری سر تا سر استفاده می نمایند یعنی محتوای پیامهایی که ارسال می کنید و تماسهایی که دارید خصوصی می ماند. اما فیسبوک اطلاعات زیادی دیگری را در قالب آمار استفاده، متادیتا و موارد دیگر جمع آوری می کند.

سیگنال مانند واتساپ قابلیتهای خصوصی سازی جذاب مانند صفحه زمینه را ندارد اما درباب حریم خصوصی، نظیر ندارد.

برنامه دیگری که با رشد محبوبیت رو به رو شده، تلگرام است. تلگرام می گوید به حریم خصوصی اهمیت می دهد اما این اپلیکیشن هم معایب زیادی دارد. پیامها در تلگرام به صورت پیش فرض رمزگذاری سر تا سری نمی شوند. گروههای خصوصی در این اپلیکیشن نامحدود هستند و هر کسی با یک لینک دعوت می تواند به آنها وارد شود و بدون نظارت شفاف روی محتوا، به کانون انتشار مطالب مضر مانند هرزه نگاری یا کارهای تروریستی تبدیل می شود.

سیگنال هم محتوا را اداره نمی کند اما گروهها را به هزار نفر محدود کرده و برخلاف برنامه هایی مانند واتساپ و تلگرام، به ارتباطات بین افراد بیشتر از فعالیت گروههای غریبه اهمیت می دهد.





منبع:

1399/10/23
23:24:41
0.0 / 5
1354
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
میخواهید برنامه ای برای شما نوشته شود؟ سفارش توسعه نرم افزار


pcdevelopers.ir - مالکیت معنوی سایت توسعه دهندگان متعلق به مالکین آن می باشد