توسعه دهندگان

شکایت از نصب آنتن های موبایل را به کجا باید برد؟

شکایت از نصب آنتن های موبایل را به کجا باید برد؟

توسعه دهندگان: بررسی میزان تشعشعات رادیویی بوسیله سامانه رگولاتوری قابل انداره گیری است و کاربران درصورتی که با تشعشعاتی بیش از اندازه استاندارد مواجه شوند، می توانند این مساله را در سامانه ثبت شکایت اعلام کنند.


به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، رشد بیش از پیش کاربری سیستم های بی سیم و استفاده از امواج الکترومغناطیسی موجب گسترش رفاه و آسایش در زندگی امروز شده است. از طرف دیگر، استفاده از وسایل و لوازم الکترونیکی در منزل، هنگام کار، اماکن عمومی و در نتیجه مواجهه با تشعشعات و پرتوهای رادیویی امری محرز و اجتناب ناپذیر است. این در حالیست که عدم آگاهی از چگونگی استفاده از این امکانات و مواجه با آنها، عدم آگاهی از میزان قرارگیری در معرض امواج رادیویی و عدم اطلاع از اثرات آنها روی سلامتی انسان موجب نگرانی عمومی شده است.
یکی از نگرانی هایی که با ورود ابزار دیجیتالی به زندگی افراد بالا رفته، بیماریهای ناشی از تشعشعات رادیویی است. با افزایش بیماریهای جوامع امروزی همچون سرطان های شناخته شده و ناشناخته، این گمان میان عامه مردم تقویت شده و بسیاری تصور می کنند تشعشعات حاصل از دکل های موبایل یکی از مهم ترین دلیلهای مبتلاشدن به انواع سرطان است، هر چند این مساله تا حالا بصورت علمی ثابت نشده است. البته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تشعشعات پرتوهای رادیویی را بصورت دوره ای اندازه گیری می کند که غالباً این تشعشعات کمتر از حد استاندارد ملی است که می تواند نگرانی ها را در این مورد کم کند.
سفارش ITU K.83 (توصیه نامه امواج الکترومغناطیسی) ما را در امتداد اندازه گیری و پایش امواج رادیویی در هر زمان و هر مکان بمنظور کاهش نگرانی های مردمی راهنمایی و هدایت می کند. باتوجه به این سفارش نامه امواج الکترومغناطیسی و تاثیر آن بر اقشار مختلف جامعه باید تحت نظارت و کنترل رگولاتوری باشد. پس میزان امواج رادیویی باید برای تمام افراد شفاف سازی شود.
انواع اشعه ها چیست؟
امواج و اشعه ها به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول قابلیت یونیزه کردن دارند و دسته دوم فاقد این توانایی محسوب می شوند. دسته ای که یونیزه کننده نام گرفته، دارای فوتون های بسیار قوی است که از مواد رادیواکتیو تشکیل شده و دارای خاصیت تخریب ژنتیک در بدن خواهد بود. اما تشعشعات موبایلی جزو امواج رادیویی محسوب می شوند که امواج رادیویی نیز از امواج غیریونیزه به شمار می روند، به همین دلیل تا حالا هیچ گزارش بین المللی در خصوص مضرات تشعشعات غیریونیزه رادیویی وجود نداشته و دیده نشده است.
از طرف دیگر با کوشش برای کاهش خطرات امواج الکترومغناطیس همچون امواج پارازیت ها، ایستگاه های ثابت اندازه گیری تشعشعات غیریون ساز تا ۱۸ گیگاهرتز در نقاطی از مناطق حساس تهران شامل بیمارستان ها، مدارس و آسایشگاه های سالمندان نصب و افتتاح شد تا تشعشعات پرتوهای رادیویی و مایکروویو بصورت ۲۴ ساعته و در تمامی روزهای هفته از طرف رگولاتوری پایش شود. در حوزه تأثیر مثبت یا منفی تشعشعات موبایلی، قبل از این نیز اظهار نظر مختلفی از طرف کارشناسان و متخصصان مطرح شده و گفته شده بود تا حالا هیچ تحقیقی مثبت یا منفی بودن تأثیر این تشعشعات بر سلامت انسان را تأیید نکرده است.
علاوه بر مواردی که به درخواست یا شکایت کاربران اندازه گیری تشعشعی انجام می شود، رگولاتوری بصورت دوره ای در کلان شهرهای کشور میزان تشعشعات پرتوهای رادیویی را بررسی می کند. سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، عضو کمیته حفاظت در مقابل اشعه هستند. در این کمیته رگولاتوری وظیفه اندازه گیری میزان تشعشعات پرتوهای رادیویی را به عهده دارد و نتایج به دست آمده را برای سازمان انرژی اتمی ارسال می کند تا با استانداردهای ملی پرتوگیری تطبیق داده شود.
به سامانه اندازه گیری تجمعی شدت امواج الکترومغناطیس مراجعه کنید
سامانه اندازه گیری تجمعی شدت امواج الکترومغناطیس بمنظور پایش تشعشعات تجهیزات رادیویی مطابق حدود استاندارد ملی ایران به شماره ۸۵۶۷ و کمیسیون بین المللی حفاظت در مقابل پرتوهای غیریون ساز (ICNIRP)، با نصب ۷۰ ایستگاه ثابت در شهر تهران و ۱۸ ایستگاه ثابت در شهر شیراز به راه افتاده است. مطابق با استانداردهای اعلام شده، حدود پرتوگیری امواج الکترومغناطیسی ۲۸ ولت بر متر است که در نمودار مربوط به هر ایستگاه، بصورت خط چین قرمز مشخص شده است. نمونه ای از این اندازه گیری از یکی از سایت ها در بازه زمانی یک هفته ای، در تصویر زیر آمده است.


با مراجعه به این بخش در رگولاتوری و انتخاب ناحیه مورد نظر، تاریخ شروع و خاتمه ی بازه مورد نظر جهت بررسی شدت میدان انتخاب شده و داده ها برمبنای بازه ی انتخابی فیلتر می شود. بعد از آن، مقادیر بیشینه، کمینه و متوسط اندازه گیری در بازه انتخابی برای ایستگاه مورد نظر نمایش داده می شود و هم چنین امکان نمایش و عدم نمایش سطح استاندارد روی گراف خروجی با این ابزار وجود دارد.
کاربران می توانند بعد از مشاهده ی میزان اندازه گیری شده، سطح استاندارد مصوب برای شدت میدان الکترومغناطیس برمبنای استاندارد ملی و ICNIRP را روی گراف ببینند و از کمتر بودن این میزان نسبت به حد استاندارد اطمینان حاصل کنند. در غیر این صورت، اگر میزان نمایش داده شده از استانداردی که مشخص شده بیشتر باشد، می توان در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات، در حوزه تشعشات مبادرت به شکایت نمود.




منبع:

1401/03/18
23:44:08
5.0 / 5
973
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
میخواهید برنامه ای برای شما نوشته شود؟ سفارش توسعه نرم افزار


pcdevelopers.ir - مالکیت معنوی سایت توسعه دهندگان متعلق به مالکین آن می باشد