توسعه دهندگان

مشترکان اینترنت ثابت از ۱۰ و نیم میلیون عبور کردند

مشترکان اینترنت ثابت از ۱۰ و نیم میلیون عبور کردند

به گزارش توسعه دهندگان مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن باند ثابت که از فناوری های اینترنت پرسرعت، شامل ADSL، VDSL،  FTTX و TD-LTE استفاده می نمایند، تا آخر سه ماهه دوم سال ۱۴۰۰، به ۱۰ میلیون و ۶۶۱ هزار مشترک رسیده اند.


به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، طی سالهای گذشته، روند استفاده از اینترنت از سرعت های کیلوبیتی در اینترنت دایال آپ، رفته رفته جای خویش را به فناوری ADSL داد که سرعتی به مراتب بیش تر داشته و سرعت هایی تا ۵۲۱ کیلوبیت بر ثانیه و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می داد و الان نوبت به فیبر نوری است که سرعت هایی به مراتب بالاتر را برای کاربران به ارمغان آورد.
هم اکنون، انواع سرویسهای موجود اینترنت در ایران، به علت داشتن خصوصیت های متمایز از هم، برای کاربران با شرایط مکانی و موقعیتی متفاوت عرضه می شود. یکی از انواع اینترنت پرسرعت، اینترنت ثابت است که اینترنت های ADSL، VDSL و FTTX را شامل می شود؛ این دسته به یک مکان مشخص و محدوده جغرافیایی خاص یا بستر فیزیکی محدود هستند و خارج از این محدوده ی مشخص، امکان استفاده از این سرویس وجود ندارد.
طبق آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا آخر سه ماهه دوم سال ۱۴۰۰، مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن باند ثابت، ۱۰ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۲۴۸ نفر را شامل می شود. این در شرایطی است که تا آخر سه ماهه اول ۱۴۰۰، تعداد مشترکان ارتباطات پهن باند ثابت، حدود ۱۰ میلیون و ۳۹۸ هزار نفر بود.
تعداد مشترکان پهن باند ثابت به تفکیک در جدول زیر آمده است که نشان داده است تا آخر سه ماهه دوم سال ۱۴۰۰، بیشترین کاربران از فناوری xDSL (شامل ADSL و VDSL که سرعت بیشتری دارد) استفاده می نمایند که بالغ بر ۸ میلیون و ۴۸۳ هزار ۷۳۲ کاربر است. در جایگاه دوم، اینترنت TD-LTE قرار دارد که بالغ بر یک میلیون و ۵۹۹ هزار و ۸۷۷ کاربر است. بعد از آن، کاربران وای فای هستند که ۳۹۳ هزار و ۱۵۴ مشترک را شامل می شوند. کاربران FTTx یا اینترنت فیبر نوری، در جایگاه بعدی قرار دارند که ۱۸۴ هزار و ۴۸۵ مشترک هستند.


اینترنت ADSL با استفاده از خطوط تلفن ثابت و بدون ایجاد مزاحمت برای تماسهای صوتی (اتفاقی که در دایال آپ رخ می داد)، اطلاعات را از مراکز مخابراتی به روی مودم می آورد. اتصال اینترنت ADSL را میتوان روی خطوط تلفن ثابت ایجاد کرد و نیازی به کابل کشی و نصب خطوط جدید ندارد. این سرویس با محدودیت هایی همچون سرعت دانلود کمتر از ۲۴ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود کمتر از دو مگابیت روبه روست.
در مقابل، اینترنت VDSL روی بسترهای کابل های شبکه است و برخلاف ADSL از خطوط تلفن ثابت شهری برای انتقال اطلاعات استفاده نمی کند و احتیاج به کابل کشی دارد. سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیک به پنج برابر سرعت دانلود ADSL است و سرعت آپلود آن هم ۱۰ برابر ADSL است.
اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنی بر کابل های فیبر نوری است و از کابل های مسی یا خطوط تلفن استفاده نمی کند و کابل های فیبر نوری انتقال دهنده اطلاعات هستند. به علت استفاده اینترنت فیبر نوری از سیگنال های نوری، کیفیت و سرعت بیش تری نسبت به ADSL و VDSL دارد و می تواند یک کیفیت و سرعت را بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر تا سرویس دهنده ارائه دهد و سرعتی بالغ بر یک گیگابیت دارد.
اینترنت TD-LTE هم حداکثر سرعت آزمایشگاهی ۱۱۰ مگابیت بر ثانیه را دارد و حداکثر سرعت عملیاتی آن هم، ۴۰ مگابیت بر ثانیه ارزیابی شده است. محدودیت این سرویس قطع سرویس در صورت جابجایی بین آنتن ها، کاهش کیفیت سرویس با افزایش فاصله کاربر از آنتن و یا وجود اختلال های رادیویی، تعرفه بالاتر به علت نوع سرویس، هزینه نصب و نگهداری بالا و استفاده اختصاصی از فرکانس رادیویی است.



1400/08/12
12:18:53
5.0 / 5
1353
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
میخواهید برنامه ای برای شما نوشته شود؟ سفارش توسعه نرم افزار


pcdevelopers.ir - مالکیت معنوی سایت توسعه دهندگان متعلق به مالکین آن می باشد