اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه هفتم توسعه

اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه هفتم توسعه

به گزارش توسعه دهندگان، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات اظهار داشت: صدمه شناسی کردیم که چرا در مدت زمان نوشتن برنامه توسعه و ابلاغ سیاست های آن، ایده ها عالی است اما در عمل اجرا نمی شود؛ یکی از علل آن اینست که پروژه ها مشکل تأمین مالی دارند؛ ازاین رو یکی از نگاههای مهم در برنامه هفتم توسعه مشارکت در اجرای پروژه های از راه بخش خصوصی است.


به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، رضا باقری اصل - معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک نشست خبری اظهار نمود: اتفاق خوبی که در رابطه با برنامه هفتم توسعه افتاده اینست که برای نخستین بار به مبحث فناوری اطلاعات و زیر شاخه های آن یک فصل جداگانه اختصاص پیدا کرده است.
وی ادامه داد: همچنین دو فصل دیگر هم در رابطه با به کار گیری فناوری اطلاعات است و این نشان دهنده اینست که حاکمیت نسبت به کاربردها و توسعه فناوری اطلاعات توجه ویژه داشته است. در این برنامه برای نخستین بار ۳۵ بار نام وزارت ارتباطات و هوشمندسازی ۳۵ بار تکرار شده است که نشان دهنده نظام های توسعه در سایر خدمات است.
باقری اصل اظهار داشت: همینطور در این برنامه توجه ویژه ای به هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شده است؛ احکام موجود از جنس نظام بهره وری و توسعه است که این مورد مبین اینست که برنامه به سمت هزینه ای حرکت نکرده است.
معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: همینطور در برنامه هفتم توسعه به اقتصاد دیجیتال هم توجه شده است. ارکان اقتصاد دیجیتال شامل پنج رکن بوده و دو سال است بر روی آن کار می نماییم و مصوباتی برای آن داشتیم و برای هر پنج رکن هم حکم تعیین شده است. در حوزه نیروی انسانی و تربیت آنها، تربیت ۵۰۰ هزار نفر در حوزه آی سی تی دیده شده است.
در ادامه این نشست، علی اصغر انصاری - معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات اظهار نمود: برنامه ششم توسعه برپایه گزارش ها صرفاً ۳۳ درصد به صورت کل احکام اجرا شد و بالغ بر ۶۶ درصد احکام اجرا نشد؛ ازاین رو صدمه شناسی کردیم که چرا در مدت زمانیکه برنامه را می نویسم و سیاست های آنرا ابلاغ می نماییم، ایده ها عالی است اما در عمل اجرا نمی گردد.
وی ادامه داد: یکی از علل آن اینست که پروژه ها مشکل تأمین مالی دارند که یک عامل بسیار مهم است؛ ازاین رو یکی از نگاههای مهم در برنامه هفتم توسعه مشارکت در اجرای پروژه های از راه بخش خصوصی است.
انصاری اظهار داشت: به عبارتی دولت اجبار دارد برای اجرای احکام با بخش خصوصی همکاری کند. اقتصاد دیجیتال سه لایه دارد و مقرر است برپایه برنامه هفتم توسعه ۷۰ درصد احکامی که در ارتباط با ماست را از راه بخش خصوصی و ۳۰ درصد را از منابع دولتی اجرا نماییم، ازاین رو تا حد ممکن پروژه های اصلی خویش را با مشارکت بخش خصوصی دنبال می نماییم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات در ادامه سخنانش بیان نمود: همچون نکات مثبت احکام برنامه هفتم توسعه میتوان گفت تکالیفی که برای وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده، همگی دارای طرح جامع هستند؛ به صورت مثال در حوزه فضا برنامه ۱۰ ساله تدوین شده، شبکه ملی اطلاعات طرح جامع و معماری کلان دارد، در رابطه با دولت هوشمند هم معماری از پیش تعیین شده داریم و اقتصاد دیجیتال هم یک مدل مرجع بومی داشت.
وی تاکید کرد: در طول برنامه هفتم توسعه، تمام دستگاه ها مکلف هستند که برنامه هوشمندسازی خویش را در چارچوب پروژه های اثرگذار انجام دهند، وزارت ارتباطات هم تکلیف دارد تا رشد اقتصادی در این بخش که در تولید ناخالص داخلی اثر دارد را اندازه گیری نماید.



1402/09/12
09:29:48
5.0 / 5
243
تگهای خبر: برنامه , توسعه , خدمات , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱

pcdevelopers.ir - مالکیت معنوی سایت توسعه دهندگان متعلق به مالکین آن می باشد