در كنفرانس تكنوبلاك مطرح شد
مردم رمزارزها را ابزار سرمایه گذاری می بینند
توسعه دهندگان: رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران اظهار داشت که عامه مردم برای حفظ قدرت پول به سراغ سرمایه گذاری در زمینه رمزارزها می روند، بنا بر این در برخورد با این فناوری باید آغاز به تنظیم گری کرد و نباید مبتلا به اختلال شد.
به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، اولین اجلاس جهانی انجمن های رمزارز دنیا و فعالان حوزه بلاک چین با عنوان «تکنوبلاک» با حضور فعالان ایرانی و نمایندگان مختلفی از کشورهای روسیه و ترکیه، امروز در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما اجرا شد. در این کنفرانس همین طور پنل های تخصصی «ساماندهی و تنظیم گری کسب وکارهای مبتنی بر رمزارز و بلاک چین» و «فرصت ها و چالش های پیش روی توسعه کاربرد فناوری بلاک چین» انجام شد.
حسین اسلامی -رییس سازمان نصر تهران- در این پنل، با اعلان اینکه بیشترین نگاه مردم به رمزارزها نگاه سرمایه گذاری است، اظهار داشت: بیش از این که به دیگر قابلیت های آن بپردازیم، مردم بصورت سرمایه گذاری بدان نگاه می کنند. عامه مردم برای حفظ قدرت پول به سراغ سرمایه گذاری می روند و وقتی مخاطبین زیاد شود، آغاز به تنظیم گری نیز اتفاق می افتد. بنا بر این در برخورد با این فناوری باید آغاز به تنظیم گری کرد و نباید مبتلا به اختلال شد.
وی اظهار نمود: آن چیزی که در بخش خصوصی بیش از همه بدان توجه می شود، نحوه پاسخ به دغدغه ها است. بخش خصوصی می تواند نحوه پاسخ را پیشنهاد دهد. ما در نوشتن متون لازم که بتواند جمع زیادی از عقلا را اقناع کند ضعف داریم. وقتی با تنظیم گری مواجه می شویم، ناخودآگاه به سمت انتقاد می رویم و در این زمینه در بخش خصوصی اتفاق نظر وجود ندارد. اساسا بخش خصوصی جلوتر از دولت می باشد، دولت هم نباید نگاهش آن باشد که نمره بالا به تنظیم گری بدهد. بلکه باید ابهامات را رفع کند.
رییس سازمان نصر تهران افزود: اگر موضوع اصلی تبادل و استفاده به عنوان ابزار پرداخت نباشد، بانک مرکزی نباید تصمیم بگیرد بلکه سازمان بورس باید وارد موضوع شود. سازمان بورس الان باید در مورد این مساله پیشرو باشد. آیا ما نباید به همان اندازه که دغدغه ها برایمان مهم می باشد، دغدغه عامه مردم نیز برایمان مهم باشد؟ بغیر از پاسخ به ابهامات قانونی و این که به سیستم به چشم مجوزدهی نگاه نماییم، بخش خصوصی باید درباره این مساله فعال تر شود. مخاطب را نباید نهاد حاکمیتی دید، بلکه مخاطب را باید خودمان ببینیم. از مجموعه های نظارتی می خواهیم در پاسخ به دغدغه ها خود بخش خصوصی را درگیر کنند، هنر بخش خصوصی منتقد بودن نیست، اما مساله آنست که ما را در طراحی امر صدا نمی کنند.
وضعیت قانون گذاری رمزارزها در روسیه
همین طور آنتون تکاچف -نماینده مجلس روسیه- در پاسخ به این پرسش که وضعیت قانون گذاری حوزه رمزارزها در روسیه چگونه است؟ اظهار داشت: در وضع قوانین در روسیه ابعاد مختلفی وجود دارد؛ در بعد کلاهبرداری ها، اگر شخص سرمایه گذاری قانونی داشته باشد، می تواند با محدودیت های مختلفی روبه رو شود. شخص حقیقی می تواند در روسیه تا ۱۰ هزار دلار سرمایه گذاری داشته باشد.
وی افزود: بعد دوم آنست که چه کسی رگولاتور باشد و بخش مالیات مساله ای است که دراین زمینه دخیل است. بعد سوم نیز گواهی کردن این فعالیت ها و آنست که چه کسانی بحث اکسچنج (تبادل) را انجام می دهند. در بازار رمزارزها اجازه سرمایه گذاری تا ۱۰۰ میلیون روبل وجود دارد. همه این فعالیت ها باید مجوز قانونی داشته باشد و مدیریت این پروسه نیازمند مجوز است. غیرمتمرکز کردن این فعالیت ها از اهداف مهمست که می تواند بخش مالی کشور را تحت تاثیر قرار دهد و به زندگی مردم هم ضرر وارد کند.
همه تمایل دارند در روسیه این حوزه سریع تر قانونی شود
الکساندر براژینکوف -رییس انجمن بلاکچین روسیه- اظهار نمود: در روسیه صرافی هایی وجود دارد، بسیاری از صرافی هایی که در دنیا وجود دارد، تمایل دارند با جمعیت زیاد روسیه کار کنند. وقتی قانون مد نظر وضع شود، صرافی های ما ایجاد خواهند شد و ما می توانیم بدون آمریکا مسائل مربوط به صرافی های خودرا حل نماییم و با کشورهای دوستمان تبادل نماییم. همه تمایل دارند در روسیه این حوزه سریع تر قانونی شود و روبل در این صرافی ها به کار گرفته خواهد شد.
وی افزود: همین طور رمزارزهایی هستند که بین بیزنس من ها برای خرید و فروش استفاده می شود و امیدواریم در ایران و روسیه زمینه برای تبادل ایجاد شود. دنیا درحال تغییر است، دولت های غربی اقدامات عجیبی درباره روسیه لحاظ کردند که ما می توانیم دراین زمینه باهم همکاری نماییم. دراین زمینه ما می توانیم پیشرفت های زیادی انجام دهیم و نباید کوشش های خودرا در پیشرفت در این عرصه متوقف نماییم. ما می توانیم از رمزارزها برای تبادل کالا بین کشورهای مختلف استفاده نمائیم و اگر رمزارزها را قانونی نماییم، می توانیم به این مهم دست یابیم.
توقع داشتیم بورس نقش بیشتری در تنظیم گری دارایی های دیجیتال داشته باشد
محمد طهرانی -عضو هیات علمی و بنیان گذار لابراتوار بلاک چین دانشگاه خاتم- اظهار نمود: در هر مساله جدیدی که مطرح می شود، شاهد تز و آنتی تز هستیم که ترکیب این دو سنتز را خواهد داشت. وقتی بیتکوین به عنوان متمرکزترین بلاکچین موجود وجود می آید، شاهد می باشیم که رمزارزها جدیدی می آید که شرایط متفاوت می باشد. مساله بلاک چین را باید با نگاه جدیدی دید که آمده تا پابه پای قانون گذار جلو آید و کمک نماید این مساله شکل بگیرد. راهکاری که رگولاتور ما می تواند به آن امید داشته باشد، این است که ابعاد را بسنجیم.
وی افزود: دراین زمینه ابتدا چند چالش داشتیم، اول این که کریپتو کارنسی رمزارز ترجمه شد و این مساله چالش هایی به وجود آورد. اگر ما بخواهیم فضای دارایی های دیجیتال را دسته بندی نماییم، می توانیم سه دسته متصور شویم. دارایی های پرداختی، اوراق بهادار و توکن های کاربردی. فقط دارایی های پرداختی است که بانک مرکزی می تواند در آن قانون گذاری کند. توقع داشتیم بازار سرمایه نقش بیشتری در این مساله داشته باشد که این اتفاق نیافتاد. پول های بانک مرکزی از چیزهایی است که شکل گیری آن در این مقطع به کشور کمک می نماید. در ایران مدت های زیادی است که تحریم ها وجود دارد ما در پرداخت های خرد و کلان ظرفیت داریم که به سمت ارزهای دیجیتال بانک مرکزی برویم.
بلاکچین می تواند در مدیریت شهری به کمک ما بیاید
همین طور قائمی -عضو شورای شهر تهران- اظهار داشت: حوزه مدیریت شهری در جایگاه نهاد پارلمان شهری وظیفه مقررات نویسی دارند و این مقررات باید ذیل قوانین بالادستی باشد. دست ما در مقررات نویسی بسته نیست. شهرداری ها در شش فصل باید خدمت برسانند. مسائل اجتماعی، حمل و نقل، اقتصاد شهری؛ از هر منزلی که ببینید مصادیقی را خواهید دید که می توان از آن استفاده نمود. من همیشه به دنبال پاسخ این سوال بوده ام که ما در زمینه مدیریت شهری چه استفاده ای می توانیم از این پدیده کنیم؟
وی افزود: مساله تغییرناپذیری و حفظ تاریخچه، از مسائلی است که از بلاک چین انتظار داریم. حادثه ای برای شهرداری تهران صورت گرفت و اطلاعاتی از دسترس و باردیگر بازیابی شد. ممکنست اتفاق باردیگر بیافتد. مساله مهمتر در اقتصاد شهری آنست که شهرداری های ما خوداتکا هستند. باقی خرج و دخل شهرداری ها باید از کارکرد خودشان تامین گردد. امسال شهرداری پیش بینی ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار کرده است. سوال این است که آیا می توان با این تکنولوژی مردم را شریک مایملک موجود در شهر کنیم؟ در سئول اکسکوین را تعریف کرده اند. مردم در قبال خدمت شهری اکسکوین پاداش می گیرند و ماهم می توانیم این کار را نماییم.
از تجربه ایران در زمان تحریم ها استفاده خواهیم کرد
الکساندر فدوروف -مدیر ارشد توسعه تجاری شرکت پروم ماینر روسیه- اظهار داشت: چشم انداز ممکنی که متصور هستم، اول آنست که دوستان ایرانی گفتند ما تجربه ویژه ای در زمان تحریم ها کسب کردیم که می توانیم با شما در بین بگذاریم. انجام کسب وکار در وضعیت تحریمی برای ما بسیار اهمیت دارد. ما دیداری با رئیس بانک مرکزی ایران در روسیه داشتیم و مدلهای مختلفی را برای انجام تراکنش های بررسی کردیم. بخش های مالی بلاک چین در سیستم سندباکس مورد بررسی قرار می گیرد. باتوجه به شرایط ایجادشده تحریمی، خدمات کریپتوکارنسی می تواند نقش عمده ای دراین زمینه برای رفع مشکلات بوجود آورد.
وی افزود: ما با امکانات ماینینگ ایران آشنا شدیم، در روسیه نیز تمایل زیادی به این حوزه وجود دارد. از آنجائیکه کشور ما نقش به سزایی در جهان در این عرصه دارد می توانیم دراین زمینه همکاری نماییم. همین طور در حوزه بورس دو کشور نیز می توان همکاریهای زیادی انجام داد. از آنجائیکه بورس ایران تجربه زیادی در وضعیت تحریمی دارد، ما آماده هستیم که از مدل بورس شما در روسیه استفاده نمائیم.
رمزارز می تواند در زمینه تجارت خارجی به ما کمک کند
احمد صالحی - نماینده سازمان توسعه تجارت- نیز در این پنل بیان کرد: ما یکی از کشورهایی هستیم که حوزه رمزارز در زمینه تجارت خارجی می تواند به ما کمک نماید. مسیر در زمینه تجارت خارجی آسان تر طی می شود و الان در حال اجراست. ما در دوره ای هستیم که پس از سه دور افزایش نرخ بهره در آمریکا هنوز تورم نزولی نشده است. آمریکا درحال وارد شدن به رکود است.
وی اشاره کرد: یک پیش بینی وجود دارد که کریپتو جایگزین فیات خواهد شد که من در این زمینه تردید دارم، اما این یک پیش بینی است. استفاده از ابزارهای نوین مالی است که می تواند بسیار موثر باشد. اراده بانک مرکزی و وزیر صمت بر آنست که از این ظرفیت در کشور در زمینه تجارت خارجی و واردات استفاده گردد.
ایران و روسیه تراز تجاری همگامی ندارند. این مشکل را به دو روش حل می نماییم. یک این که تراز تجاری بالانس شود، روسیه کشوری است که در فضای فکری حرکت کرده و اسلحه، گندم و انرژی صادر کرده و سایر موارد را وارد میکند. این دو کشور در تلاش هستند تا جایی که ممکنست تراز تجاری بالانس شود. چالش بعدی تورم و افت ارزش ریال است. بغیر از روبل و ریال، یکی از راهکارهای خیلی جدی آنست که پای چینی ها را وسط بکشیم. عمق بازار در تجارت بین الملل بسیار اهمیت دارد. درگیر کردن چینی ها باتوجه به نقش بزرگی که در تجارت دنیا دارند، اهمیت زیادی دارد.
منبع: pcdevelopers.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب